Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

V Dalmaciji plava mladič morskega psa, ki pa ljudem ni nevaren

14.6.2019|Okolje

V morju med Makarsko in otokom Korčula so v zadnjem tednu že večkrat opazili dva metra dolgega morskega psa.

Odvzem vzorcev vode na mestu preliva požarnih voda v Podskrajniku

14.6.2019|Okolje

Predstavniki ARSO so 14. 6. 2019 dopoldne odvzeli vzorce voda ob lokaciji požara v Podskrajniku, ob prelivu požarnih voda. S predstavniki Inštituta za raziskovanje krasa bodo – glede na smer, v kateri poteka gibanje podzemne vode - določili še druge lokacije vzorčenj podzemnih voda. Ko bodo podatki o kakovosti voda na razpolago, jih bomo objavili.

Po prvih analizah voda in zrak v okolici Fragmata nista onesnažena

14.6.2019|Okolje

Premier Marjan Šarec, ki si je ogledal pogorišče obrata Fragmata v Podskrajniku pri Cerknici, je ocenil, da je najpomembnejše to, "da so prebivalci na varnem". Pohvalil je delo vseh služb, ki so hitro in učinkovito ukrotile in sanirale prve posledice.

Za osem olimpijskih bazenov odpadkov obtičalo v bioplinarni

13.6.2019|Okolje

Lendavska bioplinarna v stečaju ne deluje že dobro leto. V njej je ostalo za osem olimpijskih bazenov odpadkov, ki jih najemnik ni izpraznil. Kot kaže, jih bo na stroške davkoplačevalcev odstranila država.

V vročini po malo popijte veliko tekočine, dehidracija ni šala

13.6.2019|Okolje

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje v teh vročih dneh opozarjajo prebivalstvo, da je najpomembnejša hidracija oziroma pitje vode.

Izgubljena žival: starejša siva muca (Lj.)

13.6.2019|Okolje

Izgubljena starejša siva muca v Ljubljani.

Ljubko debeluško, kakapoja, zdaj ogroža še plesen

13.6.2019|Okolje

Kakapoju, ljubkovalno poimenovanem tudi najdebelejša papiga na svetu, ki je že tako izjemno redka, grozi skorajšnje izumrtje, saj jo je napadla nevarna plesen.

MOP pritrdil Arsu: V Petišovcih je treba izvesti presojo vplivov na okolje

12.6.2019|Okolje

Ministrstvo za okolje in prostor je potrdilo sklep Agencije RS za okolje, ki določa, da je treba za nameravano črpanje plina s hidravličnim lomljenjem na Petišovskem polju izvesti presojo vplivov na okolje in pridobiti okoljevarstveno soglasje.

Vlada predlaga odstrel 200 medvedov in 11 volkov

12.6.2019|Okolje

Po predlogu interventnega zakona, ki ga vlada po nujnem postopku pošilja v obravnavo v DZ, bi se do konca aprila 2020 iz narave odvzelo 200 medvedov, lovci pa bi do septembra prihodnjega leta lahko odstrelili tudi 11 volkov.

Trajnostni razvoj: neenakost občin pri pridobivanju sredstev

12.6.2019|Okolje

Ključni težavi podnebnih investicij na lokalni ravni sta neenakost pri prejemanju sredstev, kjer so mestne občine v veliki prednosti glede na druge, in pomanjkljivo sodelovanje med občinami, so ugotovitve okrogle mize o trajnostnem razvoju občin.

Najdena žival: velik muc (Ljubljana)

12.6.2019|Okolje

Najden velik muc na območju Ljubljane.

Toča tolkla predvsem po južnem delu države

12.6.2019|Okolje

Krajevna neurja s točo so v torek zvečer zajela predvsem južni del Slovenije. Poškodovane so bile strehe, avtomobili, veter je podrl nekaj dreves.

Slovenijo zajele nevihte s točo

11.6.2019|Okolje

Po nekaj vročih dnevih so naše kraje zajele nevihte, ki jih je ponekod spremljala tudi toča. Vremenoslovci ob tem poudarjajo, da se bo vreme ponoči umirilo.

Malezija ne bo več odlagališče plastike za zahodne države

11.6.2019|Okolje

Malezija je zavrnila več kot tri tisoč ton plastičnih odpadkov, ki so jih tja nezakonito prepeljali iz 14 razvitih držav. Gre za odpadke, ki jih ni mogoče reciklirati.

Arso izdal dovoljenje za odstrel dveh volkov na Blokah

11.6.2019|Okolje

Ministrstvo za kmetijstvo predlaga sprejem interventnega zakona o odvzemu osebkov vrst rjavega medveda in volka iz narave z omejeno veljavnostjo. Arso je medtem izdal dovoljenje za odstrel dveh volkov na Blokah.

Zaradi zlorabe morskih konjičkov kot naravne viagre njihovo število strmo upada

11.6.2019|Okolje

Po grobih ocenah se vsako leto ulovi 37 milijonov morskih konjičkov, ki jih kitajska medicina uporablja kot naravni afrodiziak. Število teh živali se zato hitro znižuje.

Izgubljena žival: mlada muca (Kranj)

10.6.2019|Okolje

Izgubljena mlada muca v okolici Kranja.

Najdena žival: črna muca (Ljubljana)

10.6.2019|Okolje

Najdena črna muca na območju Ljubljane.

Mikroplastika povsod, celo na Mount Everestu in v Marianskem jarku

8.6.2019|Okolje

Mount Everest, Marianski jarek, arktični led, sneg na Antarktiki. Delce plastike, manjše od petih milimetrov, so znanstveniki poimenovali mikroplastika, in najdemo jih povsod.

Greta Thumberg prejemnica nagrade Amnesty International

7.6.2019|Okolje

Zaradi edinstvenega vodstva in poguma pri zagovarjanju človekovih pravic je Amnesty International okoljevarstveno aktivistko, švedsko najstnico Greto Thunberg, počastilo z nagrado ambasadorja vesti.  

13

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani