Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Voda

Obama v Louisiani razglasil izredne razmere. V poplavah umrlo najmanj šest ljudi.

16.8.2016|Voda

V poplavah, ki so prizadele ameriško zvezno državo Louisiana, je umrlo najmanj šest ljudi. Predsednik Barack Obama je za to južno državo razglasil izredne razmere.

Foto in video: Hudo neurje v Makedoniji; 21 mrtvih, več pogrešanih, okoli 100 poškodovanih

7.8.2016|Voda

Obilne padavine in močan veter so v noči na nedeljo najhuje prizadeli severovzhodna predmestja Skopja, kjer so hudourniške poplave odnašale tudi avtomobile. Policija se boji, da bo žrtev še več.

Izredni vremenski dogodki – kazalci podnebnih sprememb

4.7.2016|Voda

Na naše vsakodnevne dejavnosti in počutje zelo vpliva vreme, še posebej zelo hitre spremembe vremena in izredni vremenski dogodki. Vročinskemu valu sledi ohladitev za okrog 10 stopinj C, sneži v aprilu ali celo maju, sušnemu obdobju sledijo poplave. Tudi letos smo doživeli pozno pozebo in sneg pozno v aprilu, poplave ... Izredni vremenski dogodki niso redkost, dogajali so se tudi v preteklosti. Vedno pogostejši izredni vremenski dogodki, ki se jih spominjamo, ne da bi podatke o njih posebej …

Dravinja poplavlja na območju vsakoletnih poplav

26.6.2016|Voda

Po podatkih agencije za okolje se Dravinja v srednjem in spodnjem toku razliva na območju vsakoletnih poplav. Danes popoldne pa bo še nekoliko porasla.

Ponoči na zahodu Slovenije v 12 urah padlo tudi 70 litrov dežja na kvadratni meter

15.6.2016|Voda

Zaradi obilice dežja, ki je v zgodnjih jutranjih in dopoldanskih urah padel v Vipavski dolini, je narasla reka Vipava začela poplavljati na območju pogostih poplav.

Foto: Poplave v Nemčiji zahtevale devet življenj, v Franciji eno

2.6.2016|Voda

Nemčijo in Francijo so zajele hude poplave, v katerih je v sredo umrlo najmanj pet ljudi, več tisoč gospodinjstev je brez elektrike. Deževnim dnem pa ni videti konca.

Foto: V hudem neurju v Nemčiji umrli štirje ljudje

30.5.2016|Voda

V hudem neurju in poplavah na jugozahodu Nemčije so umrli štirje ljudje, med njimi je tudi gasilec. Več ljudi je bilo poškodovanih.

ARSO in Civilna zaščita Furlanije Julijske krajine podpisali dogovor o sodelovanju

27.5.2016|Voda

Danes sta generalni direktor Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) Joško Knez in direktor Civilne zaščite Furlanije-Julijske krajine (PC RAFVG) Luciano Sulli podpisala Dogovor o hidrometeorološkem in oceanografskem spremljanju, razvoju, uporabi in upravljanju sistemov za napovedovanje in preprečevanje poplav in obalnih tveganj. Vreme, reke in morja se ne menijo za geopolitične meje, zato je za učinkovito spremljanje, proučevanje in napovedovanje vremena in hidroloških razmer na …

Veter v okolici Murske Sobote odkrival strehe. Na severovzhodu se pričakujejo močne padavine.

23.5.2016|Voda

Ponekod v severovzhodni Sloveniji bo do torka popoldne padlo več kot 40 litrov dežja na kvadratni meter. Na območju pogostih poplav lahko vodotoki poplavljajo, mogoči pa so tudi zemeljski plazovi.

Podpis projekta FRISCO1

23.5.2016|Voda

Zmanjšanje poplavnega tveganja v porečjih Kolpe, Sotle, Drave, Mure, Bregane in Dragonje V petek, 20. 5. 2016, je bila v Podčetrtku podpisana pogodba za projekt FRISCO1 - projekt čezmejnega sodelovanja med Slovenijo in Hrvaško za zmanjšanje tveganj pred poplavami. Vrednost projekta je 4.070.950 €, od katerih 85 % sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj, 15 % pa prispevajo projektni partnerji. Cilj projekta je zmanjšanje tveganja pred poplavami v čezmejnih porečjih Kolpe, Sotle, Drave, Mure, Bregane in Dragonje in spodbujanje prilagajanja podnebnim spremembam. Državi …

Zaradi obilnega dežja mogoča razlivanja rek, v gorah nevarnost plazov

1.5.2016|Voda

V nedeljo zvečer, v noči na ponedeljek ali v ponedeljek se lahko razlivajo reke v vzhodni, jugovzhodni in južni Sloveniji, zlasti vodotoki s povirjem na Pohorju lahko poplavijo v večjem obsegu.

Dogovor ARSO - Civilna zaščita Furlanije Julijske krajine

21.4.2016|Voda

Vlada RS se je seznanila s predlogom za podpis Dogovora o hidrometeorološkem in ocenografskem spremljanju in razvoju ter uporabi in upravljanju sistemov za napovedovanje in preprečevanje poplav in obalnih rizikov med Agencijo RS za okolje (ARSO) in Civilno zaščito Furlanije Julijske krajine iz Italije (PC RAFVG). Na pobudo italijanske strani pri medsebojni strokovni pomoči pri nadgradnji sistema za zgodnje opozarjanje pred ekstremnimi hidrološkimi pojavi v povodju reke Soče in na območju …

Napovedovanje poplav

19.4.2016|Voda

Izobraževanje za meteorološke in hidrološke prognostike Od 19. do 21. aprila 2016 poteka na Agenciji RS za okolje (ARSO) mednarodno strokovno izobraževanje za napovedovanje poplav s pomočjo meteoroloških in hidroloških modelov, s poudarkom na uporabi meteoroloških meritev Evropske organizacije za uporabo meteoroloških satelitov (EUMETSAT). Izobraževanje je namenjeno meteorološkim in hidrološkim prognostikom. Prijavljenih je več kot 40 udeležencev iz desetih držav JV Evrope (Slovenije, Hrvaške, Srbije, nekdanje jugoslovanske republike Makedonije, …

Zaradi obsežnih poplav v delu Srbije razglasili izredne razmere

7.3.2016|Voda

Zaradi obilnih padavin so številne reke v Srbiji prestopile bregove. Izredne razmere so razglasili v devetih srbskih občinah, evakuirali so več kot 400 ljudi. O poplavah poročajo tudi s Kosova.

Močan veter je podiral drevesa, sprožilo se je nekaj plazov

5.3.2016|Voda

Deževno in vetrovno vreme je zlasti v zahodni polovici že povzročalo težave. Močan veter je podrl več dreves, sprožilo se je tudi nekaj zemeljskih plazov.

Ljubljanica bo poplavljala, burja na Primorskem ovira promet

29.2.2016|Voda

Po nočnem deževju bo Ljubljanica dopoldne začela poplavljati na območjih vsakoletnih poplav na Ljubljanskem barju. Na Primorskem je zaradi burje oviran promet.

Krka in Ljubljanica poplavljata na območjih pogostejših poplav

17.2.2016|Voda

Padavine, ki so v zadnjih dneh zajele Slovenijo, so povzročile naraščanje vodotokov.

Sneženje se bo spustilo do nižin, Krka se že razliva

16.2.2016|Voda

Do srede zjutraj bo ponekod na Gorenjskem, Notranjskem in Kočevskem zapadlo okoli četrt metra snega. Na območju reke Krke so poplave, a ne hujše. Ponoči bo oblačno s padavinami.

Občina Ig pripravlja projekte za protipoplavne nasipe

7.2.2016|Voda

Potem ko so občino Ig jeseni leta 2014 prizadele poplave, se je nekaj malega pri poplavni varnosti premaknilo, a daleč od tega, da bi bili varni. Še slabše kaže pri obvoznici Škofljica-Lavrica.

Hidrološko poročilo o visokih vodah med 10. in 12. 1. 2016

15.1.2016|Voda

Velika količina padavin, ki je zlasti v zahodni Sloveniji padla med 10. in 11. januarjem, je povzročila poplavljanje rek in manjših vodotokov v zahodni, pa tudi v južni, osrednji ter ponekod v vzhodni Sloveniji. Poplavljene so bile večinoma kmetijske površine, nekatere ceste, v manjšem obsegu pa tudi objekti. Skupna količina padavin je bila največja na Bovškem in na območju Bohinjskega grebena. V Bovcu je v treh dneh, od 9. do 12. januarja, padlo prek 300 mm dežja, na Voglu pa prek 400 mm …

9

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani