Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Voda

Toča v Pomurju, močne nevihte na severu in v osrednjem delu Slovenije

2.6.2018|Voda

Nekatere dele Slovenije so zajele nevihte s točo. Toča in poplave padavinske vode so po podatkih uprave za zaščito in reševanje okoli 17. 00 prizadele Prekmurje.

Hudi nalivi in toča v okolici Kamnika

29.5.2018|Voda

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje sta meteorna voda in podtalnica poplavili številne objekte v Kamniku in okolici, težave s poplavami pa so imeli tudi v nekaterih drugih gorenjskih krajih.

Dan odprtih vrat Agencije Republike Slovenije za okolje

28.5.2018|Voda

Vabljeni 5. junija 2018 Na Svetovni dan okolja, 5. junija, se boste lahko seznanili, kako Agencija Republike Slovenije za okolje spremlja stanje okolja: z opazovanjem in napovedovanjem vremena, s spremljanjem vodnih teles in napovedovanjem poplav, z delom seizmologov ter si ogledali umerjevalni in biološki laboratorij ter računalniški center. Urnik vodenih ogledov: ob 9.00, 12.00 in 14.00. Če bo dovolj prijav, bomo pripravili predstavitev posameznih dejavnosti tudi ob 16.00. Prijava je možna na elektronski …

Meteorne vode zalile center Prevalj: Vse se je zgodilo v 20 minutah

24.5.2018|Voda

Nevihte in močni nalivi ponekod po državi povzročajo velike težave, na Koroškem, delu Štajerske, pa tudi v Kamniku voda poplavlja ceste in zaliva objekte.

Postavitev oznake visoke vode pred Osnovno šolo v Bohinjski Bistrici

23.5.2018|Voda

Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) in Zveza geografov Slovenije (ZGS) sta organizirali v sklopu akcije postavljanja oznak visokih voda postavitev oznake pred Osnovno šolo v Bohinjski Bistrici in v kampu Danica. Oznako pri šoli so namestili, na pobudo učiteljice zemljepisa Nataše Mrak, učenci višjih razredov osnovne šole. Na dogodku so učenci pripravili opis poplave leta 2007, predstavnik ARSO je predstavil pomen akcije za lokalno skupnost in državo, župan Franc Kramar je …

Decembrski vetrolom povzročil za 133 milijonov evrov škode

10.5.2018|Voda

Neposredna škoda zaradi posledic poplav in močnega vetra sredi lanskega decembra je v 140 občinah znašala 132,77 milijona evrov, kaže končna ocena neposredne škode, s katero se je seznanila vlada.

Photo competition: Send us your best water pictures

16.4.2018|Voda

What comes to your mind when you think about water? Can you capture that in a photograph? The European Environment Agency (EEA) invites you to send your most creative shots to WaterPIX, a photo competition about water. The best entries will receive a cash prize.

Zelena luč za protipoplavne ukrepe v Zrečah in Majšperku

9.4.2018|Voda

Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen je z županoma občin Majšperk in Zreče podpisala pogodbi o protipoplavnih ukrepih v obeh občinah. Gre za dela v vrednosti 1,5 milijona evrov.

Hrvaška zaradi poplav razglasila izredne razmere

18.3.2018|Voda

V nekaterih delih Hrvaške grozijo poplave, najbolj kritično je še naprej v Kosinjski dolini ob reki Liki. Visoke vode povzročajo težave tudi v Črni gori, kjer pa je nevarno predvsem morje.

Krka in Ljubljanica se na območju vsakoletnih poplav razlivata

18.3.2018|Voda

Agencija za okolje (Arso) opozarja, da se Ljubljanica s pritoki razliva na območju vsakoletnih poplav.

Na vzhodu države se razlivajo reke, zemeljski plaz zasul cesto

11.3.2018|Voda

Zemeljski plaz je zasul cesto pri Strmcu pri Svetem Florjanu, megla pa ponekod zmanjuše vidljivost. Možno je manjše razlivanje rek na vzhodu države, jutri bi lahko poplavljala Krka.

Padavine se bodo ponoči še okrepile, previdno na cestah

5.3.2018|Voda

Padavine bodo v torek dopoldne večinoma ponehale, le na zahodu se bodo občasno pojavljale še do večera. Zaradi padavin lahko nevšečnosti pričakujemo tudi v prometu.

Slovenija in ZDA za večjo poplavno varnost v porečju reke Save

2.2.2018|Voda

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO)sta ministrica za okolje in prostor Irena Majcen in veleposlanik Združenih držav Amerike Brent Robert Hartley predala v uporabo računalniško opremo za izboljšano napovedovanje poplavnih dogodkov v porečju reke Save. Vlada ZDA je prispevala računalniško opremo, Vlada Republike Slovenije pa sredstva za delovanje sistema v letu 2018 in podporo meteorološki in hidrološki stroki. Pravočasno opozarjanje na neurja in poplave bistveno poveča varnost prebivalcev in zmanjša materialno škodo.

Foto: Poplave, blato in plazovi razdejali južno Kalifornijo

10.1.2018|Voda

Po obilnem deževju in poplavah v južni Kaliforniji so se sprožili zemeljski plazovi, ki so zahtevali 13 življenj, več kot 160 ljudi so odpeljali v bolnišnice.

Zaradi močnih nalivov poplavljeni hiša, papirnica, proizvodni prostori

9.1.2018|Voda

Močni nalivi so ponekod že povzročali težave - meteorna voda je zalila hišo v občini Postojna, proizvodne prostore podjetja Tab v bližini Črne na Koroškem in prostore športnega društva v Notranjih . . .

Foto: Eleanor izgublja moč, a še grozi z vetrom in poplavami

4.1.2018|Voda

Nevihta Eleanor še grozi Veliki Britaniji. Prebivalce Škotske, južnega dela Anglije in dela Walesa so oblasti posvarile, da lahko nastopijo hude poplave, zato naj se nanje dobro pripravijo.

Sneg in obilno deževje povzročala nevšečnosti. Reke se bodo razlivale.

28.12.2017|Voda

Ponekod po Sloveniji še vedno sneži, zato se na pot ne odpravljajte brez zimske opreme. Vozne razmere so slabše kot običajno, potovalni časi pa daljši.

Arso: V gorah se bo snežna odeja debelila. Po nižinah bo prevladoval dež.

27.12.2017|Voda

Arso opozarja na možnost poplavljanja nekaterih rek na območjih vsakoletnih poplav v četrtek in petek. Ob jutranji plimi pa bo v četrtek zjutraj morje poplavilo najnižje dele obale.

Jug Filipinov je prizadel tropski vihar Tembin. Našteli so že 182 mrtvih.

23.12.2017|Voda

Tropski vihar je na jugu Filipinov sprožil številne hudourniške poplave in zemeljske plazove.

Avtocesta in mejni prehod Gruškovje znova odprta

16.12.2017|Voda

Prebivalci območij pogostih poplav, ki so to noč morda še trepetali zaradi novih padavin, si lahko oddahnejo.

5

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani