Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Voda

Po razlivanjih so se reke povečini vrnile v struge

12.1.2016|Voda

Hidrološke razmere v državi se po obilnih padavinah umirjajo. Razlite reke so se povečini vrnile v struge, ponoči pa predvidoma ne bo padavin, ki bi jih polnile.

V Avstraliji obilno deževje v urbano okolje naplavilo krokodile

29.12.2015|Voda

Na severu Avstralije je v poplavah, v katerih so morski krokodili prišli v mesto in napadli pse, umrl en človek, eno osebo pa pogrešajo.

V ZDA v poplavah in tornadih življenje izgubilo že 43 ljudi

28.12.2015|Voda

Na jugu ZDA še naprej narašča število smrtnih žrtev v tornadih in poplavah. V sedmih zveznih državah je v zadnjem tednu umrlo že 43 ljudi. S poplavami se bori tudi sever Anglije.

Sredstva namenjena urejanju vodotokov v letih 2014 in 2015

28.12.2015|Voda

V letu 2014 so pogodbena sredstva, namenjena za javno službo urejanja voda, znašala 21.177.051 €. Sredstva, namenjena za izvajanje obvezne državne gospodarske službe, pa so znašala 9.236.551 €. Vlada je novembra 2014 odobrila za izvedbo Akcijskega načrta interventnih aktivnosti zaradi poplav - za interventna gradbena dela na slovenskih vodotokih in vodni infrastrukturi - dodatnih 11.949.500 €. Interventna dela so bila 13. 6. 2015 zaključena na 185 od 187 lokacij. Finančna realizacija je …

Predstavitev slovenskih dosežkov v okviru Mednarodne komisije za Savski bazen

21.12.2015|Voda

21. 12. 2015 je na Agenciji RS za okolje potekala predstavitev Mednarodne komisije za Savski bazen, Načrta upravljanja s Savskim bazenom ter sodobnih orodij za načrtovanje trajnostne rabe voda in ukrepov za zmanjševanje poplavne ogroženosti. Predstavljena Geografski informacijski sistem porečja Save (Sava GIS) ter Hidrološki informacijski sistem (Sava HIS) sta osnova za nadgradnjo čezmejnega sistema za zgodnje opozarjanje na poplavno ogroženost. Predstavljeni so bili tudi dosežki ARSO v …

Foto: Tornado kot tovorni vlak - v Sydneyju veter z močjo 213 km/uro

16.12.2015|Voda

Območje Sydneyja je prizadel tornado, ki je prinesel veter z močjo več kot 200 kilometrov na uro. Odkrilo je več streh in poplavilo več ulic, žrtev pa k sreči ni bilo.

Projekt LIDAR prejel priznanje za e-storitev javne uprave za leto 2015

15.12.2015|Voda

Danes je na konferenci Informatika v javni upravi 2015, na Brdu pri Kranju, projekt LIDAR (Light Detection And Ranging) prejel priznanje za e-storitev javne uprave za leto 2015. Projekt omogoča prosto dostopno zbirko podatkov o reliefu celotnega površja Slovenije, pridobljenih s pomočjo laserskega skeniranja tal. Distribucija LIDAR podatkov je bila vzpostavljena v okviru akcijskega načrta interventnih aktivnosti zaradi poplav. Zajem podatkov je financiralo Ministrstvo za okolje in …

Zaradi hudega deževja poplave v Veliki Britaniji. Na tisoče gospodinjstev brez elektrike.

6.12.2015|Voda

Na desettisoče gospodinjstev na severu Anglije in v delih Škotske je ostalo brez elektrike, potem ko je neurje Desmond povzročilo hude poplave. Na pomoč je prišla tudi vojska.

Hidrološko in vremensko poročilo o visokih vodah med 11. in 18. oktobrom 2015

23.10.2015|Voda

Jesensko deževje, ki je Slovenijo zajelo 10. oktobra in trajalo do 16. oktobra, je povzročilo visoke vode in poplavljanje rek predvsem v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji. Količina padavin je bila največja na Goriškem in v Posočju. V zaledju reke Vipave je v tridnevnem obdobju, od 13. do 15. oktobra, padlo tudi do okoli 240 mm dežja. Vipava s pritoki je v tem obdobju dvakrat poplavila na območjih pogostih poplav v srednjem in spodnjem toku. Zaradi velike predhodne namočenosti pa so najbolj …

Izvedene intervencije in popravilo škode na Poljanski Sori, Ločnici in Bistri po poplavah jeseni 2014

23.10.2015|Voda

Ljubljana, 23. 10. 2015. Danes je v mali dvorani Sokolskega doma v Gorenji vasi potekala novinarska konferenca ob izvedenih protipoplavnih interventnih delih in odpravi posledic škode zaradi jesenskih poplav leta 2014 na vodotokih na območju Občin Gorenja vas-Poljane, Škofja Loka in Žiri. Na konferenci so sodelovali ministrica za okolje in prostor Irena Majcen, generalni direktor Agencije RS za okolje Joško Knez, vodja Oddelka območja zgornje Save Agencije RS za okolje Urban Ilc, župan Občine …

Izvedena dela na vodotokih na območju Gorenjske

20.10.2015|Voda

Vabilo na novinarsko konferenco v Gorenji vasi Na vodotokih na območju Občin Gorenja vas-Poljane, Škofja Loka in Žiri so bila izvedena protipoplavna interventna dela v sklopu akcijskega načrta, ki ga je sprejela Vlada RS novembra lani. Omenjene občine organizirajo novinarsko konferenco, na kateri želijo javnost seznaniti z izvedenimi deli. Udeležili se je bodo ministrica za okolje in prostor Irena Majcen, generalni direktor Agencije RS za okolje Joško Knez, vodja Oddelka območja zgornje Save Agencije RS za okolje Urban Ilc, župan Občine …

Izredne razmere na Hrvaškem: na območju Karlovca poplavljenih 400 hiš

16.10.2015|Voda

Gladina rek Kolpa in Korana je na območju Karlovca presegla tisto med lanskimi katastrofalnimi poplavami. Poplavljenih je okoli 400 hiš, v katerih živi okoli 2. 000 ljudi.

Foto: Krka poplavlja v širšem obsegu, a v Podbočju je začela upadati

16.10.2015|Voda

Močno deževje, ki je prešlo državo, je povzročilo težave predvsem na vzhodu države - poplavljale so meteorne vode ter reke in potoki, zaradi razmočenosti terena se je sprožilo tudi nekaj zemeljskih . . .

Neurje na Hrvaškem, v Karlovcu strah pred lanskim poplavnim scenarijem

15.10.2015|Voda

Zaradi močnih padavin se na vodni val pripravljajo v Karlovcu na Hrvaškem, kjer bodo verjetno razglasili izredne protipoplavne ukrepe. Medtem so poplave v Italiji zahtevale tri življenja.

Reke bodo naraščale do petka dopoldne

15.10.2015|Voda

Vodotoki ponekod po državi še vedno naraščajo, a se bodo razmere v noči na petek najverjetneje postopoma umirjale. Za vzhodni del države velja oranžna stopnja ogroženosti.

Zaradi obilnega deževja opozorila pred naraščanjem rek in plazovi

14.10.2015|Voda

Vremenoslovci napovedujejo, da je vse do petka mogoče pričakovati daljše deževno obdobje in močno naraščanje rek.

Koliko denarja je šlo za urejanje vodotokov? Arso in MOP molčita, a nekaj se dela.

13.10.2015|Voda

Na agenciji za okolje pravijo, da so končali interventna dela na predvidenih lokacijah, a nekega širšega, sistemskega pristopa pri reševanju problematike poplav še vedno ni zaznati. Po . . .

Poplavljene kleti v Kobaridu, Gorjah, Radovljici in Bohinju

14.9.2015|Voda

Severozahod države so zajele obilne padavine: meteorne vode so poplavile več kleti v Kobaridu, Gorjah, Radovljici in Bohinju, voda pa je ogrožala tudi dve stanovanjski hiši pri Svetem Duhu v občini . . .

Prvo leto okoljskega ministrstva minilo v znamenju protipoplavne zaščite

14.9.2015|Voda

Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen je poudarila, da je bilo prvo leto delovanja ministrstva zaznamovano z vremenskimi neprilikami, predvsem s poplavami.

Foto: Tajfun Etau na Japonsko prinesel močno deževje, poplave in plazove

10.9.2015|Voda

Na Japonskem se zaradi silovitega tajfuna Etau spopadajo s hudimi poplavami in plazovi, zaradi katerih so oblasti evakuirale najmanj 90. 000 ljudi.

10

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani