Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Italijani bodo znova razmislili o plinskih terminalih

26.12.2012|Okolje

Italijanski minister za okolje Corrado Clini je naročil nove študije o posledicah gradnje načrtovanih plinskih terminalov v Tržaškem zalivu, ki naj upoštevajo vplive na okolje, dejavnosti . . .

Močan veter podiral drevesa in odkrival strehe

25.12.2012|Okolje

Močan veter, ki je pihal že ponoči, je povzročil kar nekaj preglavic po državi. Najhuje je pihalo na Štajerskem, kjer je veter podrl nekaj dreves in električnih drogov ter razkrival strehe.

Še za Ruse (pre)mrzla zima

24.12.2012|Okolje

Župan Moskve je dovolil učencem, da so ostali doma, saj je zaradi nizkih temperatur, ki so se do nedelje spustile do minus 30 stopinj Celzija, umrlo 88 ljudi. Zaradi ozeblin so oskrbeli 538 ljudi.

Foto: Vojska zadnje upanje v boju proti morilcem slonov

22.12.2012|Okolje

Kamerunu v boju proti neizprosnim divjim lovcem na slone ni preostalo drugega, kot da na pomoč pokliče vojsko, ki bo s 600 vojaki in helikopterji varovala naravni park Bouba Ndjida.

Končna škoda po poplavah znaša 373 milijonov evrov

20.12.2012|Okolje

Vlada se je seznanila s poročilom o škodi po novembrskih poplavah. Škodo je utrpelo 7. 892 oškodovancev, država pa lahko zaprosi za solidarnostno pomoč EU-ja.

Households and industry responsible for half of EU greenhouse gas emissions from fossil fuels

20.12.2012|Okolje

Households and industry in the EU each cause approximately a quarter of energy-related greenhouse gas emissions, according to a new report by the European Environment Agency (EEA). The two sectors were largely responsible for the emissions increase in 2010, together leading to an additional 90 million tonnes of CO2 equivalent compared to 2009.

Foto: V Ukrajini z nižanjem temperatur narašča število žrtev

18.12.2012|Okolje

Polarni mraz je v Ukrajini od začetka decembra zahteval že 37 življenj in temperature so se spustile vse do minus 23 stopinj Celzija. V prihodnjih dneh je za pričakovati še hujši mraz.

Tajni vladni sklepi glede plinskih terminalov v Tržaškem zalivu

17.12.2012|Okolje

Minister za kmetijstvo in okolje Bogovič je povedal, da je vlada sprejela sklepe glede plinskih terminalov v Tržaškem zalivu, vendar so ti zaupne narave, zato jih ni mogel razkriti.

Goriški župani: Državni dokument glede poplavnih območij pomanjkljiv

16.12.2012|Okolje

Severnoprimorski župani so se zavzeli, da se območja ob reki Vipavi doda med območja visokih ogroženosti v Sloveniji, saj so zaradi visokih voda večkrat poplavljena.

Policija opozarja na nevarnost hude poledice

13.12.2012|Okolje

Policisti zaradi vremenskih sprememb opozarjajo na možnost hude poledice.

Foto: Balkan v primežu snega in mraza, smrtne žrtve tudi na Češkem

9.12.2012|Okolje

Močno sneženje in hud mraz sta na Hrvaškem in v Srbiji zahtevala pet smrtnih žrtev. Največ preglavic sneg povzroča voznikom, na Hrvaškem so se razmere nekoliko umirile.

Kitajska bo premaknila 700 gora za veliki urbanistični projekt

9.12.2012|Okolje

Kitajska načrtuje z "največjim projektom premikanja gora" v svoji zgodovini zravnati 700 gora blizu Landžova v razvojne namene.

Kjotski protokol podaljšan, na obzorju nadomestila za države v razvoju

8.12.2012|Okolje

Na podnebni konferenci v Dohi je 200 držav podaljšalo kjotski protokol do leta 2020. Dosežen je bil načelni sporazum o premiku k denarni kompenzaciji držav v razvoju.

Foto: Primorska avtocesta proti Ljubljani znova zaprta

8.12.2012|Okolje

Proti Ljubljane je znova zaprta primorska avtocesta zaradi zdrsa tovornega vozila med Studencem in Postojno. Kolona je od razcepa Nanos do Postojne.

Foto: Filipinci v solzah, tajfun usoden za najmanj 300 ljudi

6.12.2012|Okolje

Najmočnejši tajfun Bopha, ki je v torek divjal po Filipinih, je bil usoden za 325 ljudi, še vedno jih pogrešajo več sto. Filipinska vlada je že zaprosila za mednarodno pomoč.

Foto: Kralj živali se umika človeku

5.12.2012|Okolje

V zadnjega pol stoletja se je populacija levov v Afriki zmanjšala za več kot dve tretjini, kar gre v veliki meri pripisati izginjanju savane, ki je glavni življenjski prostor kralja živali.

Slovenski, italijanski in hrvaški župani proti plinskemu terminalu

4.12.2012|Okolje

Gradnji plinskega terminala v Žavljah, za katerega vlada v Rimu pospešeno in proti volji krajevnega prebivalstva prižiga zeleno luč, nasprotujejo v obalnih občinah treh držav.

Po Sloveniji sneži, previdno na cestah!

4.12.2012|Okolje

V severozahodni in osrednji Sloveniji sneži, po napovedih meteorologov pa se bo sneženje v prihodnjih urah še okrepilo.

(Ne)vidne spremembe - Baltsko morje se zaradi dvigovanja kopnega umika

4.12.2012|Okolje

V nasprotju z Maldivi ali Manhattnom, ki jim zaradi podnebnih sprememb grozi zviševanje gladine vode in poplavljanje, se severna skandinavska obala dviga, Baltsko morje pa se zaradi tega umika.

Sneženje povzroča preglavice

2.12.2012|Okolje

Po vsej državi je snežilo, le na Obali deževalo. Sneg se je predvsem v višjih predelih oprijemal cestišča in oviral promet, zgodilo se je več prometnih nesreč in zdrsov.

234

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani