Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Spremenjen prometni režim na cesti Strmec - Mangart

3. julij 2020, Promet.si, Novice, Promet

V soboto, 4. julija bo na odseku Strmec - Mangart vzpostavljena nova prometna ureditev.


V soboto, 4. julija bo na odseku Strmec - Mangart vzpostavljena nova prometna ureditev.

Zaradi prometne varnosti, pomanjkanja parkirnih mest in umirjanja prometa na območju Mangartskega sedla, bo omejeno število vozil na mangartski cesti.

Pri Mangartski planini bo postavljena avtomatska zapornica s števcem prometa, pri odcepu ceste pri Mlinču pa digitalni prikazovalnik zasedenosti parkirnih mest. Na digitalnem prikazovalniku bo objavljeno obvestilo o zasedenosti parkirnih mest, avtomatska zapornica pa se do sprostitve parkirnih mest ne bo več odprla.

Za obiskovalce, ki bodo kljub omejitvi želeli na Mangartsko sedlo, bo ob vikendih v juliju in avgustu organiziran javni prevoz iz Loga pod Mangartom. Odhodi bodo vsako polno uro od 6.00 do 17.00. Javni prevoz bo brezplačen.

Razlog za uvedbo spremenjenega prometnega režima je predvsem v zagotavljanju prometne varnosti in manjšem obremenjevanju Mangartskega sedla z individualnim motornim prometom. Ob stalno naraščajočem prometu je že presežena nosilna zmogljivost visokogorskega okolja, prav tako pa ni več mogoče zagotavljati ustrezne varnosti. Cesta je strma in ozka ter vodi skozi številne predore in čez prepadna pobočja.

Oteženo je srečevanje vozil, parkiranje pa je omejeno na razpoložljive površine ob cesti pod Mangartskim sedlom, saj je promet od km 9,500 dalje prepovedan zaradi nevarnosti skalnih podorov.

Vir: Direkcija RS za infrastrukturo

 

 


Objavljeno 3.7.2020 v/na Promet.si
http://www.promet.si/portal/sl/spremenjen-prometni-režim-na-cesti-strmec-mangart.aspx
Polletna popolna zapora ceste na Predmejo

7.8.2020, Promet.si

Na državni regionalni cesti R3-609, Ajdovščina – Predmeja bo Direkcija za infrastrukturo 17. avgusta 2020 pričela s sanacijo obcestnih brežin in predorov.

Potujete varno! Have a safe journey! Putujte sigurno!

24.7.2020, Promet.si

Podjetje Hrvatske Autoceste je v času pandemije COVID-19 izdalo digitalno zloženko z informacijami o varni vožnji. Ker se v tej sezoni večina obiskovalcev Republike Hrvaške pripelje z avtomobilom, je poudarek na informacijah o načrtovanju potovanja, brezkontaktnem plačilu cestnine in opozarjanju na varnostne ukrepe.

Sprememba poteka prometa na H4 Šempeter - Selo

24.7.2020, Promet.si

Na hitri cesti H4 skozi Vipavsko dolino se na delu odseka med Selom in Vogrskim začenja obsežnejša obnova vozišča, ki bo trajala predvidoma do konca novembra letos. Zaradi ureditve začasne prometne ureditve bo odsek hitre ceste H4 proti Ajdovščini (Ljubljani) zaprt med priključkoma Šempeter pri Gorici in Selo od petka, 24. julija 2020, od 17. ure do nedelje, 26. julija 2020, predvidoma do 22. ure, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. V smeri proti Vrtojbi (Italiji) bo promet v tem času med Selom in Vogrskim še vedno potekal po hitri cesti, vendar bo urejen samo po voznem pasu.

Spremenjena prometna ureditev Strmec - Mangart

3.7.2020, Promet.si

V soboto, 4. julija bo na odseku Strmec - Mangart vzpostavljena nova prometna ureditev.

Spremembe na MP Hrvaške in Italije

15.6.2020, Promet.si

Od 15. junija odprti vsi maloobmejni prehodi s HrvaškoVeč: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani