Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Mobilno lasersko skeniranje in sferično fotografiranje avtocest

4. maj 2020, Promet.si, Novice, Promet

Uporabnike avtocest obveščamo, da bodo na navedenih odsekih potekale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja.


Uporabnike avtocest obveščamo, da bodo na navedenih odsekih potekale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja.

Območje izvedbe meritev bo potekalo na osnovnih in vzporednih odsekih, priključkih in počivališču/ih omenjenih naslednjih tras:

- A1 - od priključka Krtina do priključka Brezovica,

- H3 - od razcepa Zadobrova do razcepa Koseze,

- A2 - od priključka Vodice do priključka Trebnje zahod,

- A2 - od predora Karavanke do priključka Vodice (9. in 10. maj).

- A2 - od priključka Maribor jug (Slivnica) do priključka Žalec (Arja vas) - (12. maj);

- A2 - od priključka Trebnje zahod do MP Obrežje (14. 5.).

- A2 - od priključka Žalec (Arja vas) do razcepa Slivnica, v obeh smereh (17. 5.).

Promet bo upočasnjen, občasno bodo možni tudi krajši zastoji.

Lasersko skeniranje in sferično fotografiranje je pogojeno z ugodnimi vremenskimi razmerami in bo izvedeno skladno z določili Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07).

Glede na to, da lahko pri izvajanju sferičnega fotografiranja kljub delnim omejitvam prometa pride do zajema osebnih podatkov uporabnikov avtocest, bodo udeleženci v prometu o poteku izvajanja meritev in posledično o morebitnih zastojih obveščeni preko Prometno-informacijskega centra (PIC). Morebitni osebni podatki zajeti na sferičnih posnetkih bodo pred prenosom na produkcijske medije anonimizirani (prekriti). Sferične fotografije z anonimiziranimi osebnimi podatki se bodo uporabljale za tehnično obdelavo podatkov pri upravljanju in vzdrževanju avtocest. DARS d.d. izjavlja, da kakršnekoli zbirke osebnih podatkov uporabnikov avtocest z izvedbo sferičnega fotografiranja in mobilnega laserskega skeniranja ne bodo nastale.

Naročnik meritev je DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, 3000 Celje, Slovenija.

Izvajalec meritev je Flycom Technologies d.o.o., Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Slovenija, skupaj s podizvajalcem Geodezia Zrt, Bosnyak ter 5., 1149 Budimpešta, Madžarska.

Vir: Dars d.d.


Objavljeno 4.5.2020 v/na Promet.si
http://www.promet.si/portal/sl/mobilno-lasersko-skeniranje-in-sferično-fotografiranje-avtocest.aspx




Meritev stanja vozišč z merilnim vozilom - marec in april 2024

26.3.2024, Promet.si

Od petka, 29. marca do 9. aprila bodo izvajali meritve stanja vozišč na avtocestah in hitrih cestah. 

18 let - Prometnoinformacijskega centra

14.3.2024, Promet.si

18 let – Polnoletni Prometno-informacijski center – 15. 3. 2024

18 let Prometnoinformacijskega centra 15. 3. 2024

14.3.2024, Promet.si

Promet vsak posameznik dojema po svoje. Poznamo različne vrste prometa: cestni, pomorski, letalski, železniški… Z razvojem infrastrukture, globalne družbe in tehnologije pa so postale pomemben del tudi prometne informacije.

Sferično snemanje vozišča na gorenjski avtocesti

6.3.2024, Promet.si

Meritve laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja bodo izvajali na A2, in sicer med priključkoma Kranj zahod in Vodice, v obe smeri. Meritve bodo potekale v petek, 8. 3., med 9.30 in 14. uro.

Avstrija - priporočila kolegov ASFINAG - napoved snega

23.2.2024, Promet.si

 Konec tega tedna (23., 24. in 25. februarja 2024), je napovedan dež in sneg do nižin, kar lahko povzroči oviran promet na cestah. Med bolj obremenjenimi območji je Brenner, na avtocesti Tauern, predeli severne Tirolske in Koroške. 



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani