Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Mobilno lasersko skeniranje in sferično fotografiranje avtocest

4. maj 2020, Promet.si, Novice, Promet

Uporabnike avtocest obveščamo, da bodo na navedenih odsekih potekale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja.


Uporabnike avtocest obveščamo, da bodo na navedenih odsekih potekale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja.

Območje izvedbe meritev bo potekalo na osnovnih in vzporednih odsekih, priključkih in počivališču/ih omenjenih naslednjih tras:

- A1 - od priključka Krtina do priključka Brezovica,

- H3 - od razcepa Zadobrova do razcepa Koseze,

- A2 - od priključka Vodice do priključka Trebnje zahod,

- A2 - od predora Karavanke do priključka Vodice (9. in 10. maj).

- A2 - od priključka Maribor jug (Slivnica) do priključka Žalec (Arja vas) - (12. maj);

- A2 - od priključka Trebnje zahod do MP Obrežje (14. 5.).

- A2 - od priključka Žalec (Arja vas) do razcepa Slivnica, v obeh smereh (17. 5.).

Promet bo upočasnjen, občasno bodo možni tudi krajši zastoji.

Lasersko skeniranje in sferično fotografiranje je pogojeno z ugodnimi vremenskimi razmerami in bo izvedeno skladno z določili Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07).

Glede na to, da lahko pri izvajanju sferičnega fotografiranja kljub delnim omejitvam prometa pride do zajema osebnih podatkov uporabnikov avtocest, bodo udeleženci v prometu o poteku izvajanja meritev in posledično o morebitnih zastojih obveščeni preko Prometno-informacijskega centra (PIC). Morebitni osebni podatki zajeti na sferičnih posnetkih bodo pred prenosom na produkcijske medije anonimizirani (prekriti). Sferične fotografije z anonimiziranimi osebnimi podatki se bodo uporabljale za tehnično obdelavo podatkov pri upravljanju in vzdrževanju avtocest. DARS d.d. izjavlja, da kakršnekoli zbirke osebnih podatkov uporabnikov avtocest z izvedbo sferičnega fotografiranja in mobilnega laserskega skeniranja ne bodo nastale.

Naročnik meritev je DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, 3000 Celje, Slovenija.

Izvajalec meritev je Flycom Technologies d.o.o., Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Slovenija, skupaj s podizvajalcem Geodezia Zrt, Bosnyak ter 5., 1149 Budimpešta, Madžarska.

Vir: Dars d.d.


Objavljeno 4.5.2020 v/na Promet.si
http://www.promet.si/portal/sl/mobilno-lasersko-skeniranje-in-sferično-fotografiranje-avtocest.aspx
Previdno pri vožni po gorenjski avtocesti

29.5.2020, Promet.si

Na gorenjski avtocesti DARS med Naklim in Radovljico opravlja preplastitve vozišča s pomočjo posebne tehnologije. Zaradi zahtev tehnološkega postopka na vozišču ostaja kamenje. Voznike opozarjamo naj se držijo varnostne razdalje in omejitev, saj jim kamenje lahko poškoduje vozilo.

Omejitve za tovorna vozila spet po starem

27.5.2020, Promet.si

S 1. junijem 2020 bo za prevoz tovornih vozil in skupin vozil nad 7.500 kg ponovno veljala omejitev po "Odredbi o omejitvi tovornega prometa na cestah v Sloveniji" (Uradni list RS 75/11), in sicer v naslednjih dneh:

Mejni prehodi - novosti

22.4.2020, Promet.si

27. 5. 2020: S 1. 6. 2020 bo prevoz tovornih vozil in skupin vozil nad 7.5 tone ponovno veljala omejitev po"Odredbi o omejitvi tovornega prometa na cestah v Sloveniji", povezava.

Mejni prehodi - novosti

22.4.2020, Promet.si

21. 4. 2020: Avstrija - z 22. 4. 2020, je začel veljati spremenjen obratovalni čas kontrolnih točk Holmec (Grablach) in Vič (Lavamund) od 5. do 23. ure.

Nadzorna točka Šentilj - izredni prevozi

16.4.2020, Promet.si

V času epidemije COVID-19, je na področju platoja mejnega prehoda Šentilj na avtocesti A1, nadzorna točka Šentilj, kjer se opravlja nadzor vozil, ki prihajajo v Slovenijo skozi mejni prehod Šentilj proti Mariboru. Zaradi tega je na področju državne meje postavljena zapora s preusmeritvijo prometa skozi nadzorno točko, ki omogoča prevoz vozil z največjo širino 3,50 m.Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani