Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Prometna napoved do 21.oktobra

13. oktober 2016, Promet.si, Novice, Promet

Konec tedna pričakujemo nekoliko povečan promet proti turističnim krajem ter v obratni smeri. V soboto, 15. oktobra je začetek jesenskih počitnic v nekaterih predelih Nemčije ter v osrednjem in severnem delu Nizozemske.


Konec tedna pričakujemo nekoliko povečan promet proti turističnim krajem ter v obratni smeri. V soboto, 15. oktobra je začetek jesenskih počitnic v nekaterih predelih Nemčije ter v osrednjem in severnem delu Nizozemske.

Opozarjamo na možne zastoje na primorski avtocesti, in sicer v soboto, ko bo na več odsekih zaradi nujnih popravil prevozen le en vozni pas.

PREDVIDENA DELA

GORENJSKA AVTOCESTA, A2

Med priključkoma Kranj - vzhod in Brnik bo predvidoma do 18. 10. potekala II. faza obnovitvenih del vozišča AC v dolžini 4,9 kilometra proti Ljubljani. Promet v smeri Ljubljane poteka po dveh zoženih pasovih, omogočeni bodo izredni prevozi širine do 3,5 m. Po koncu obnovitvenih del bo promet predvidoma tri dni, torej do 21.10. oviran zaradi odstranjevanja ločilne varnostne ograje in postavljene začasne prometne signalizacije.

Promet med viaduktom Rupovščica in Mostom čez Kokro bo v smeri Ljubljane potekal po dveh zoženih pasovih, po jutranji prometni konici pa dva dni samo po enem voznem pasu.

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku Arja vas (Žalec) – Šempeter se približujemo zadnji fazi del, ki bo trajala predvidoma do 25. 11. . Na uvozu Žalec v smeri Ljubljane je oviran promet ter vključevanje s stop znakom. V času del bo promet potekal po dveh zoženih pasovih, razen na območju objekta Ložnica. V primeru neugodnih vremenskih razmer se načrtovana dela lahko spremenijo.

Na razcepu Draženci bo do vključno 25.10. postavljena polovična zapora odseka zaradi izvedbe odstavne niše.

DOLENJSKA AVTOCESTA, A2

Zaradi dograditve priključka Šmarje Sap, je spremenjen potek prometa na odseku Ljubljana (Malence) – Šmarje Sap, na A2. Zapora odstavnega pasu bo trajala do vključno 30.12.. Promet se bo odvijal po voznem pasu, ki bo imel zmanjšan prometni profil in po prehitevalnem pasu.

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1

V oktobru bodo na odseku Brezovica – Senožeče, na več odsekih potekla obnovitvena dela. Pričakovati je občasne zastoje.

Na primorski avtocesti bodo potekala pripravljalna dela za postavitev zapore za izgradnjo BVO Ravbarkomanda proti Kopru, preko priključka Postojna. Dela potekajo etapno od 12.10. do 15. 10. na odstavnem in delno voznem pasu – lepljenje črt. V nedeljo, 16.10. od 8. do predvidoma 17. bo zaprt vozni pas. Po postavitvi zapore bo potekal promet po dveh zoženih pasovih v smeri Kopra.

V soboto, 15.10., od 6. do 18. bo na odseku med CP Log ter priključkom Brezovica proti Ljubljani, zaprt vozni pas zaradi popravila vozišč. Od 8. do 18. ure je predvidena zapora voznega pasu na viaduktu Verd proti Ljubljani, zaradi pregleda objekta.

V nedeljo, 16.10. od 6. do 18. so predvidena dela med CP Log priključkom Vrhnika proti Kopru. Zaprt bo vozni pas zaradi popravila vozišča. Od 8. do 18. pa bo potekal ogled viadukta Verd proti Kopru, zaprt bo vozni pas. Spremembe lahko nastanejo zaradi vremenskih razmer.

V petek, soboto in nedeljo 14., 15. in 16.10. bodo potekala dela na relaciji Brezovica – Senožeče ter razcep Nanos – Vrtojba. Potekale bodo meritve za postavitev portalov do 30 min, na odstavnem in počasnem pasu.

PREDOR KARAVANKE

Predor Karavanke bo zaradi geoloških in hidroloških raziskav zaprt za ves promet v obe smeri v noči na petek, 13./14. oktober 2016 in v noči na nedeljo, 15./16. oktober 2016 predvidoma med 23. uro zvečer in 5. uro zjutraj.

NAPOTKI

V jesenskih dneh megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, zato priporočamo previdnost. Pešce ter kolesarje pozivamo k večji »VIDNOSTI« – uporabi odsevnih teles - "Vozniki, pazite na pešce!"

Vse do 16. 10. poteka tudi evropsko usklajen nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi Truck&Bus v Sloveniji, z namenom povečanja spoštovanja prometnih pravil oziroma spodbuditi voznike k doslednejšemu spoštovanju prometnih predpisov, s čimer lahko neposredno izboljšajo varnost vseh prometnih udeležencev.

PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah. Priporočamo:

• pregled poti preko spletne strani promet.si;

• klic operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44;

• mobilno aplikacijo DarsPromet+;

• družbena omrežja (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);

• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Želimo vam prijetno vožnjo.


Objavljeno 13.10.2016 v/na Promet.si
http://www.promet.si/portal/sl/prometna-napoved-do-21oktobra.aspx




Sferično snemanje vozišča

10.4.2024, Promet.si

Zaradi sferičnega snemanja na avtocestah in hitrih cestah so načrtovane, meritve v soboto in nedeljo (13. in 14. 4., predvidoma med 8:30 in 15:00) na odsekih:

Sferično snemanje vozišča

10.4.2024, Promet.si

Zaradi sferičnega snemanja na avtocestah in hitrih cestah so načrtovane, meritve v soboto in nedeljo (13. in 14. 4., predvidoma med 8:30 in 15:00) na odsekih:

Dela na A2, med priključkoma Jesenice vzhod in zahod (Lipce - Hrušica) - Gorenjska

3.4.2024, Promet.si

 

Dela na A2, med priključkoma Jesenice vzhod in zahod (Lipce - Hrušica) - Gorenjska

3.4.2024, Promet.si

 

Meritev stanja vozišč z merilnim vozilom - marec in april 2024

26.3.2024, Promet.si

Od petka, 29. marca do 9. aprila bodo izvajali meritve stanja vozišč na avtocestah in hitrih cestah. 



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani