Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Foto, video: Tudi v Krškem se ob rdečem alarmu pripravljajo na najhujše

5.11.2012|Okolje

Kratka in povedna je bila izjava našega dopisnika Gorana Rovana (v naslovu) ob novi pošiljki fotografij iz Krškega. Reke po državi večinoma upadajo, nekatere pa še vedno naraščajo.

Drava prestopila bregove v Avstriji - poplavljen Labot

5.11.2012|Okolje

Močno deževje, ki je zakrivilo poplave v Sloveniji, je prineslo preglavice tudi avstrijski Koroški, Italiji in Hrvaški. Tik pred mejo s Slovenijo je Drava poplavila Labot.

Foto, video: Zaradi nove pošiljke padavin Sava na Gorenjskem spet narašča

5.11.2012|Okolje

Pozno popoldne je na Gorenjskem znova začelo močneje deževati, zato je Sava na zgornjem Gorenjskem in na območju Kranja znova začela naraščati in poplavljati.

Še vedno obstaja možnost kratkotrajnejših močnejših padavin

5.11.2012|Okolje

Ponoči so se padavine razširile na vso državo. Reke naraščajo predvsem v zgornjem Posočju. Deževje je ponoči zalilo nekaj hiš, sprožalo plazove in povzročalo težave z dobavo električne energije.

Na zahodu države naj bi največ dežja padlo sredi noči

4.11.2012|Okolje

Zahod in osrednji del države je že zajelo deževje, ki se bo okrepilo ponoči in zajelo vso državo. Največ dežja bo padlo v Posočju, na Goriškem, Vipavskem in porečju Reke, kjer so razglasili rdeči . . .

Arso: Posledice deževja bodo hujše kot pred dnevi

4.11.2012|Okolje

Arso napoveduje zelo hudo noč in tudi ponedeljkovo dopoldne. "Jeseni nas čakajo poplave. Ti dogodki se ponavljajo, intenziteta je še večja, zato je potrebna budnost. "

Na Goriškem in Vipavskem že delijo protipoplavne vreče

3.11.2012|Okolje

Na zahodu države s strahom pričakujejo, kaj bodo prinesle padavine v nedeljo in ponedeljek, ko bo padlo od 100 do 150 litrov dežja na kvadratni meter. Ponekod že delijo protipoplavne vreče.

V nedeljo ponovno dež, v noči na ponedeljek dvigovanje rek

3.11.2012|Okolje

Na Arsu opozarjajo, da se bo v nedeljo popoldne dež na zahodu države okrepil in zvečer razširil nad osrednjo Slovenijo. V noči na ponedeljek ter čez dan je predviden močnejši porast rek.

V Koper prihaja radioaktivni tovor

2.11.2012|Okolje

V koprsko pristanišče bodo v soboto pripeljali zabojnik obogatenega urana iz raziskovalnega reaktorja na Dunaju. Ladja bo nato v Trstu prevzela še italijanske jedrske odpadke in odšla v ZDA.

Foto: Ponekod opozorila pred poplavami, drugod toča

2.11.2012|Okolje

Po obilnem deževju še vedno poplavljata Ljubljanica in Krka. Tudi kraška polja bodo ostala poplavljena, vodotoki pa se bodo znova zvišali v nedeljo. Čez dan pa je v Posavju padala celo toča.

Opozorilo: Reke lahko ob koncu tedna znova prestopijo bregove

2.11.2012|Okolje

Po obilnem deževju še vedno poplavljata Ljubljanica in Krka. Tudi kraška polja bodo ostala poplavljena, vodotoki pa se bodo znova zvišali v nedeljo. Čez dan pa je v Posavju padala celo toča.

Video: Morje poplavilo nižje dele Obale, najhuje v Piranu

1.11.2012|Okolje

Morje je že dopoldne zaradi visokega plimovanja poplavilo koprski pomol in mandrač ob Kapitaniji, plažo v Žusterni, izolski mandrač in Tartinijev trg v Piranu.

Reke spet naraščajo, poplavlja tudi morje

1.11.2012|Okolje

Na Agenciji RS za okolje (Arso) so izdali opozorilo zaradi povišanega plimovanja morja in poplavljanja rek po Sloveniji, za konec tedna pa je spet napovedano močnejše deževje.

V Sloveniji je ostalo manj kot 15 risov

30.10.2012|Okolje

V Sloveniji živi le še od 10 do 15 odraslih risov oziroma ris - daleč premalo, da bi ris pri nas preživel. Glavna razloga sta dva, čezmeren lov v preteklih desetletjih in sorodstvo živali.

Počitnice, prazniki ter omejitve tovornega prometa

29.10.2012|Promet

Visoko gostoto prometa pričakujemo v torek, 30.10. popoldne, sredo, 31.10. dopoldan, predvsem v četrtek,1.11. skozi ves dan, ter v nedeljo, 4.11. v popoldanskem času ob zaključku počitnic v Italiji, na Hrvaškem in pri nas. Zgostitve prometa so možne iz urbanih središč v smeri turističnih krajev, v bližini večjih nakupovalnih središč, v okolici pokopališč, na mejnih prehodih ter odsekih, kjer je spremenjena prometna signalizacija zaradi del.

Na Ženevskem jezeru obstaja nevarnost cunamija

29.10.2012|Okolje

Podcenjujemo verjetnost, da bi v Ženevskem jezeru zaradi zemeljskih premikov nastal cunami, ki bi ogrozil življenja milijona ljudi, svarijo strokovnjaki.

Foto: Več tisoč gospodinjstev zaradi snega ostalo brez elektrike

29.10.2012|Okolje

Gasilci in delavci elektropodjetij so imeli ves dan polne roke dela z odstranjevanjem posledic snežnih padavin. Reke se umirjajo, JEK pa še vedno stoji.

Foto: V Evropi prve snežinke prinesle prve zimske preglavice in radosti

28.10.2012|Okolje

Iz delov Evrope poročajo o vremenskih nevšečnostih, ki so jih s snegom prinesle že skoraj zimske razmere. Sneženje povzroča preglavice v Franciji, Avstriji, Nemčiji, na Poljskem in Češkem.

Zaradi deroče Save po sedmih letih spet ustavili nuklearko v Krškem

28.10.2012|Okolje

Zaradi zelo hitrega povečanja pretoka reke Save so ročno ustavili Jedrsko elektrarno Krško. Močno deževje je dvignilo vodostaj tudi drugim rekam po državi.

Po potresu v Kanadi Havaje zadeli manjši popotresni valovi

28.10.2012|Potresi

Potres z magnitudo 7,7, ki je močno stresel Otoke kraljice Charlotte pred zahodno obalo Kanade, je prestrašil tudi prebivalce širšega področja Tihega oceana, kjer so izdali opozorilo pred cunamijem.

299

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani