Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Voda je življenje. In dobiček?

9.2.2013|Okolje

V zadnjih dneh tudi pri nas načenjamo vprašanje, ki drugod po Evropi že lep čas dviguje prah, in sicer o tem, ali bomo svoje vodne vire prepustili zasebnikom.

Foto: Severovzhod ZDA v primežu silovitega snežnega neurja

9.2.2013|Okolje

Severovzhod ZDA je že drugi dan v primežu snežnega neurja. Močan veter piha s sunki do 120 kilometrov na uro. Doslej sta umrla dva človeka, več kot pol milijona ljudi pa je ostalo brez elektrike.

Salomonovi otoki: nov močan potres s 7,1 magnitude

8.2.2013|Potresi

Samo dva dni po potresu z magnitudo 8,0 je Salomonove otoke prizadel nov močan potres. Za zdaj še ni poročil o žrtvah in škodi ali kakšnem cunamiju.

Nova pošiljka snega spet prihodnji teden

6.2.2013|Okolje

Državo je zajelo močno sneženje. Po nižinah bo zapadlo med 10 in 15 centimetri snega. Na številnih avtocestnih odsekih so iz prometa izločali tovorna vozila.

Potres s središčem v Železni Kapli čutili zlasti na severu Slovenije

2.2.2013|Potresi

Številni prebivalci Slovenije, še posebej na Koroškem, Štajerskem in v Ljubljani, so ob 14. 35 občutili potres z magnitudo 4,2. Njegovo središče je bilo v Železni Kapli na avstrijskem Koroškem. . . .

Megabiti energije - mladi s svojo energijo za izboljšanje okolja

2.2.2013|Okolje

Kako lahko z majhnimi dejanji spodbudimo velike spremembe? Kaj lahko naredimo, da bo naš planet bolj trajnostno razvit?

Foto: Burja ovira promet

2.2.2013|Okolje

Zaradi burje je na hitri cesti med razcepom Nanos in Selom prepovedan promet za hladilnike in vozila s ponjavami.

2. februar, dan Škocjanskih jam, Sečoveljskih solin in Cerkniškega jezera

2.2.2013|Okolje

Današnji dan je v znamenju mokrišč, katerih pomembnost pri ohranjanju biotske raznovrstnosti je svetovna javnost spoznala že leta 1971.

Fewer summer ozone peaks in 2012, but levels still harmful

31.1.2013|Promet

Ozone pollution still exceeded target levels in Europe during summer 2012, but the number of exceedances of the alert threshold was lower than in any year since monitoring started in 1997. However, almost all EU Member States failed to keep levels of the pollutant within targets set to protect human health.

Izložbe francoskih trgovin ponoči ne bodo več razsvetljene

30.1.2013|Okolje

Po novem zakonu izložbe francoskih trgovin ponoči ne bodo smele biti več razsvetljene, s čimer želijo oblasti privarčevati energijo in zmanjšati svetlobno onesnaževanje.

Vzdrževalna dela v predoru Karavanke

30.1.2013|Promet

V predoru Karavanke bodo do 28. 2. 2013 potekala vzdrževalna dela. Promet v času del bo potekal v intervalih, s čakanjem pred predorom predvidoma do 30 minut. Za izredne prevoze je predvidena omejitev na maksimalno širino transporta do 3,75 m.

Po nesreči turisti brezplačno do Selle Nevee

28.1.2013|Okolje

Lokalna turistična organizacija Bovec je poskrbela za brezplačni avtobusni prevoz smučarjev na italijansko smučišče Sella Nevea vse do takrat, dokler ne bo začela delovati žičnica na Kanin.

V čilski prestolnici ostali brez pitne vode

23.1.2013|Okolje

V Čilu je v torek kar tretjina prebivalcev glavnega mesta ostala brez pitne vode. Razlog za to je onesnaženje mestnih rek, ki so jih po tajanju ledu v Andih zasuli zemeljski plazovi.

The cost of ignoring the warning signs - EEA publishes ‘Late Lessons from Early Warnings, volume II’

23.1.2013|Vreme

New technologies have sometimes had very harmful effects, but in many cases the early warning signs have been suppressed or ignored. The second volume of Late Lessons from Early Warnings investigates specific cases where danger signals have gone unheeded, in some cases leading to deaths, illness and environmental destruction.

Hidrološke razmere v Sloveniji

22.1.2013|Okolje

22.januar 2013Zaradi kombinacije taljenja snega dežja v teh dneh so reke povsod po državi narasle. Reke v jugozahodni, osrednji, južni, jugovzhodni in vzhodni Sloveniji imajo velike pretoke in trenutno počasi naraščajo. Naraščanje rek na omenjenih območjih se bo danes do večera večinoma umirilo in pretoki se bodo začeli postopoma zmanjševati. Naraščala bo le še reka Krka. V Podbočju bo danes v večernih urah predvidoma presegla opozorilno vrednost 200 m3/s in se pričela v manjšem obsegu razlivati na območjih …

Thematic consultations on water for post-2015 development agenda

21.1.2013|Voda

The Thematic Consultation on Water is part of the UN-system led "global dialogue" comprising of 50-100 Country Consultations and eleven global Thematic Consultations. The Thematic Consultation on Water is mainly taking place as an online discussion using different social media. The purpose is to bring voices from a broad range of stakeholders to build consensus around key future challenges related to water and its role in the post-2015 development agenda.

Thematic consultations on water for post-2015 development agenda

21.1.2013|Voda

The Thematic Consultation on Water is part of the UN-system led “global dialogue” comprising of 50-100 Country Consultations and eleven global Thematic Consultations. The Thematic Consultation on Water is mainly taking place as an online discussion using different social media. The purpose is to bring voices from a broad range of stakeholders to build consensus around key future challenges related to water and its role in the post-2015 development agenda.

Zvečer se bo ohladilo, torek bo znova snežen

21.1.2013|Okolje

Po deževnem začeku tedna bo zima spet pokazala svoj pravi obraz. V torek bo znova snežilo, nato pa sledijo hladni in delno oblačni dnevi.

Prizadeti v poplavah še vedno čakajo na državno pomoč

20.1.2013|Okolje

Država v nasprotju z obljubami ni poravnala še niti stroškov intervencij ob novembrskih poplavah. Samo v občini Duplek so te povzročile za 11 milijonov evrov škode.

Snežna odeja ščiti rastline pred nizkimi temperaturami

18.1.2013|Okolje

Prisotnost snežne odeje ima velik vpliv na toplotni režim tal. Spreminja radiacijski režim zemeljske površine. Ima velik svetlobni odboj snežne odeje (albedo), ki pove kolikšen del vpadne svetlobe telo odbije. Pri sveže zapadlem snegu je albedo 90 do 95 %, v urbanih okoljih pa je zaradi prahu, saj in drugih primesi precej manjši, le 50 do 60 %, kar je še vedno precej več kot le 5 % odboj asfalta. Del sončnega sevanja, ki se ne odbije in prodre v notranjost snežne odeje, pa ima velik vpliv na …

294

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani