Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Vaja Ljubelj 2013

11.4.2013|Promet

V sklopu preventivnih mednarodnih aktivnosti za povečanje varnosti v prometu bo v času med 12. in 13. aprilom 2013 potekala vaja "LJUBELJ 2013".

Potres v Iranu: Najmanj 30 žrtev in na stotine ranjenih

9.4.2013|Potresi

Potres z magnitudo 6,3 je stresel okolico Bušerja, kjer deluje edina iranska jedrska elektrarna. Mrtvih naj bi bilo najmanj 30 ljudi, več sto pa ranjenih.

Can we save energy by changing our behaviour?

9.4.2013|Okolje

In 2010, European households consumed almost 13 % more energy than two decades ago and generated 25 % of energy-related greenhouse gas emissions. This trend must be reversed for the EU to reach its goal of reducing primary energy consumption by 20 % by 2020. Today, the European Environment Agency (EEA) publishes a report which investigates what it takes to achieve energy savings through changing consumer behaviour and launches an online survey to know more about society's views on the topic.

Stanje podzemne vode v severovzhodni Sloveniji

9.4.2013|Okolje

Gladine podzemne vode so se v vodonosnikih severovzhodne Slovenije ob koncu prve dekade aprila na večini merilnih mest ustalile, mestoma pa so se pričele postopoma zniževati. Kljub temu se podzemna voda v osrednjem delu Prekmurskega, Apaškega in Ptujskega polja še vedno zadržuje višje od najvišje izmerjene gladine dolgoletnega niza opazovanj. V naslednjih dneh pričakujemo postopen upad podzemne vode. 9. aprila je bila gladina podzemne vode v osrednjem delu Prekmurskega polja v Lipovcih 1,33 …

Independent evaluation commends EEA impact and efficiency

8.4.2013|Okolje

The European Environment Agency (EEA) has been given overall good marks in an independent evaluation of its work, which has concluded that the European body is a well-functioning and effective organisation.

Zaradi grozečega plazu izselili štiričlansko družino

7.4.2013|Okolje

Čeprav danes v Pomurju ni deževalo, številni plazovi niso mirovali. Gasilci so odvodnjavali in pokrivali s folijo plazova v Gresovščaku v ljutomerski občini ter na Radenskem Vrhu v občini Radenci. . . .

Plinski terminal v Žavljah na smrtni postelji

6.4.2013|Okolje

Italijanski minister za okolje v odstopu Corrado Clini je za šest mesecev zamrznil okoljevarstveni postopek v povezavi z načrtovano gradnjo plinskega terminala v Žavljah pri Trstu.

Poplave so v 10 letih odplaknile 870 milijonov evrov

6.4.2013|Okolje

Zaradi ogromne škode, ki jo povzročajo vremenski ekstremi, ministrstvo za okolje razmišlja o posojilu, s katerim bi financirali zaščito pred takšnimi pojavi.

Močan potres na indonezijski polovici Nove Gvineje

6.4.2013|Potresi

Indonezijsko pokrajino Papuo na otoku Nova Gvineja je stresel potres z močjo 7,2 magnitude. Opozorilo pred cunamiji ni bilo izdano, prav tako ni poročil o morebitni škodi ali žrtvah.

Popolna zapora avtoceste na odseku Brežice - Obrežje

5.4.2013|Promet

Izbrani izvajalec CGP Novo mesto bo predvidoma v ponedeljek, 8. 4. 2013, začel s sanacijo drenažnih asfaltov na dolenjski avtocesti A2, na oseku Brežice - Obrežje.

Stanje podzemnih voda v SV Sloveniji

5.4.2013|Okolje

Gladine podzemnih voda so v vodonosnikih Murske kotline še vedno izjemno visoke. V Lipovcih in Renkovcih na Prekmurskem polju tako še vedno spremljamo najvišje gladine v zadnjih 60 letih, v Malih Segovcih na Apaškem polju pa najvišje gladine od leta 1990 dalje. Pričakujemo, da v prihodnjih dneh ne bo prišlo do bistvenega izboljšanja vodnega stanja, saj so tla močno prepojena z vodo, v višjih zalednih legah ravninskih vodonosnikih pa se še vedno zadržuje sneg. Zaradi naravnih značilnosti …

V Sisku so zaradi poplav pripravljeni na morebitno evakuacijo prebivalstva

3.4.2013|Okolje|Voda

S Hrvaškega poročajo o nevarnosti poplav v več delih države. V Sisku so pripravljeni na morebitno evakuacijo prebivalstva zaradi visokih vodotokov Save in Kolpe.

Lafarge ponovno v boj za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja

3.4.2013|Okolje

Trboveljski Lafarge Cement se je pritožil na zavrnitev izdaje okoljevarstvenega dovoljenja in trdi, da obratuje popolnoma skladno z evropsko zakonodajo, vključno z zakonsko dovoljenimi izpusti.

Zemeljski plazovi ogrožajo hiše v občini Duplek

3.4.2013|Okolje|Voda

Zemeljski plazovi in poplavljanje podzemnih voda še vedno ogrožajo dele severovzhodne Slovenije. Poplavljata pa tudi Ljubljanica na Ljubljanskem barju ter Krka v spodnjem toku.

ARSO prenovila Atlas okolja

2.4.2013|Okolje

Agencija RS za okolje je prenovila Atlas okolja. Prenovila ga je oblikovno in vsebinsko ter tehnološko posodobila. Večje spremembe so v iskalniku naslovov ter pri prikazu kartografskih podlag. Za uporabo Atlasa okolja priporočamo internetni brskalnik MS Internet Explorer (verzija 8 ali več), Mozilla Firefox ali Google Chrome. V primeru uporabe drugih brskalnikov je lahko funkcionalnost aplikacije okrnjena oziroma lahko prihaja pri delovanju do nepredvidenih napak. Brskalnik, s katerim …

Preureditev CP Kompolje

2.4.2013|Promet

Delavci DARS d.d. bodo v sredo, 3. aprila 2013, zjutraj začeli postavljati zaporo na območju cestninske postaje Kompolje, kar bo uvod v rušitvena in preureditvena dela na tej cestninski postaji. Po napovedih naj bi začeli zaporo približno ob 7. uri v smeri Maribora in približno ob 9. uri v smeri Ljubljane.

Težave povzroča podtalnica, reke počasi upadajo

2.4.2013|Okolje

Vodostaji rek večinoma upadajo, padavine po državi so večinoma šibke. Izjema je vzhod države. Tam bodo padavine močnejše, podtalnica pa že vdira v nekatere kleti.

Narasle vode zalivale kleti v Pomurju in Podravju

1.4.2013|Okolje

Gasilci so imeli zaradi naraslih rek tudi v ponedeljek precej dela, predvsem na severovzhodu države. Reke so se začasno umirile, zaradi deževja pa bodo spet narasle v torek in sredo.

Voda je zalila ceste in kleti. Gasilci zaščitili tudi cela naselja.

31.3.2013|Okolje|Voda

Zaradi razmočenosti terena se je danes po državi usulo več plazov. Podtalna voda je zalivala kleti in ceste, gasilci pa so s protipoplavnimi vrečami s peskom pred podtalno vodo zaščitili več hiš, . . .

Prihajajo obilne padavine, ponekod nevarnost zemeljskih plazov

30.3.2013|Okolje

Zaradi obilnih padavin, ki bodo trajale do nedelje zvečer, tajanja snega in velike predhodne namočenosti tal je znova pričakovati naraščanje rek, ki lahko spet prestopijo bregove, opozarjajo . . .

287

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani