Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Neverjetni metulji

30.6.2013|Okolje

V paviljonu pred britanskim Naravoslovnim muzejem v Kensingtonu je odprta izjemno vabljiva razstava z naslovom Senzacionalni metulji.

Foto: Končajmo dobo premoga

29.6.2013|Okolje

Po vsem svetu poteka dan akcije proti kurjenju premoga. Gibanju so se na protestu, poimenovanem 'Umazana politika = umazana energija', pridružili tudi v Ljubljani.

Lipicanec očaral grofico Wesseško, japonska princ in princesa v Postojnski jami

28.6.2013|Okolje

Britanski kraljevi par, princ Edward z ženo Sophie, si je, še preden je zapustil Slovenijo, ogledal še nekaj naših lepot.

Cesta na Mangart prevozna le do km 9,00

28.6.2013|Promet

Zaradi skalnega podora in velike nevarnosti padanja kamenja in skal na vozišče bo cesta na Mangartsko sedlo (odsek 1019 Strmec - Mangart) v letošnji poletni sezoni, to je od 1.7.2013, prevozna samo do km 9,00 (400 m naprej od odcepa za planinsko kočo). Promet od mesta skalnega podora do vrha bo zaradi velike nevarnosti prepovedan za vsa vozila.

100.000 evrov za najboljši blog o Sloveniji ni potegavščina

27.6.2013|Okolje

"Čudovit grad v Sloveniji potrebuje oskrbnika s psom. Zagotovljena nagrada 100. 000 evrov!" se glasi povabilo, ki je slišati kar prelepo, da bi bilo res. Ruski organizator zagotavlja, da ne gre za . . .

EU meets most international air pollutant emissions limits, further cuts possible

26.6.2013|Okolje

Many air pollutant emissions are below internationally agreed limits, except nitrogen oxides, according to a European Environment Agency report released today. Emissions of three air pollutants, including fine particulate matter, are only slightly above targets to be met in 2020.

Video: Geparda prišla v ljubljanski ZOO, šimpanza pa za vedno odšla

24.6.2013|Okolje

Prejšnji konec tedna je veselje ob prihodu mladih gepardov Svena in Svee v ljubljanski živalski vrt skazil pogin dveh najmlajših šimpanzov, Titija in Joka.

Foto: Pirančane presenetila vodna tromba

24.6.2013|Okolje

Pirančani so dopoldne lahko opazovali zanimiv naravni pojav - nad morjem je namreč nastala vodna tromba.

Močno neurje nad Belo krajino podrlo nekaj dreves

23.6.2013|Okolje

Zgodaj popoldne se je nad Belo krajino razbesnelo neurje, pri čemer je močan veter podrl nekaj dreves. V kampu Podzemelj sta podrti drevesi poškodovali najmanj tri vozila.

Foto: Prezgodnji monsun prinesel katastrofalne poplave

23.6.2013|Voda

Število žrtev katastrofalnih poplav in zemeljskih plazov v Indiji bi lahko preseglo tisoč. Okoli 40. 000 ljudi je še vedno ujetih v gorah zvezne države Uttarakhand na severu države.

Video: Pozor, toča, velika kot teniške žogice

23.6.2013|Okolje

Sever Srbije je v soboto zvečer zajelo hudo neurje. V mestu Inđija v Vojvodini je padala toča, velika tudi kot teniške žogice, ki je poškodovala okoli 30 ljudi, tri med njimi huje.

Hladneje bo, ponekod so se že pojavila neurja

22.6.2013|Okolje

Kot sporoča Agencija RS za okolje, lahko popoldne, zvečer in v prvem delu noči nastane kakšno krajevno neurje. Mogoči so udari strel, sunki vetra, nalivi in pojav toče.

Video: Najgrši na svetu je pes, ki je videti kot fotomontaža

22.6.2013|Okolje

Velika glava, kratke tačke, nerodna racajoča hoja ter mešanica med beaglom, bokserjem in basetom - spoznajte Walleja, zdaj tudi uradno najgršega psa na svetu.

V Indiji tragedija tisočletja, v Kanadi evakuirali 100.000 ljudi

21.6.2013|Voda

Število žrtev uničujočih poplav v Indiji je preseglo število 500, monsunsko deževje pa še kar kaže svoje zobe. Medtem so na drugem koncu sveta v Kanadi zaradi poplav evakuirali 100. 000 ljudi.

Potres v Italiji čutili tudi v Sloveniji

21.6.2013|Potresi

Potres z magnitudo 5,2, ki je zatresel sever Italije, je bilo čutiti tudi v Sloveniji. Žarišče potresa je bilo 400 kilometrov od Ljubljane v kraju Fivizzano, ranjeni so bili najmanj trije ljudje.

Po vročinskem valu bo ponedeljek prinesel kar nekaj dežja

21.6.2013|Okolje

Ob visokih temperaturah, ki smo jim bili priča pretekle dni, smo vstopili v koledarsko poletje. A vročinski val se končuje, saj bo že prihodnji teden zaznamovalo nestanovitno vreme z nižjimi . . .

V Indiji monsun usoden za stotine ljudi, predvsem romarjev

20.6.2013|Voda

Več tisoč vojakov skuša na severu Indije priti do vasi in mest, ki so odrezana od sveta zaradi poplav in zemeljskih plazov, ki jih je povzročilo monsunsko deževje.

Indonezijski gozdni požari v smog ovili Singapur in Malaško ožino

20.6.2013|Okolje

Onesnaženost zraka v Singapurju je presegla vse prejšnje rekordne vrednosti, dim gozdnih požarov iz Indonezije pa je že močno omrtvil življenje v sicer razgibanem velemestu.

Kakovost zraka in zdravje ljudi

19.6.2013|Okolje

Predstavitev v Murski Soboti Agencija RS za okolje (ARSO) je 19. 6. 2013 organizirala v Murski Soboti predstavitev z naslovom » – skupen interes nas vseh« skupaj z Zavodom za zdravstveno varstvo Murska Sobota, Mestno občino Murska Sobota in Inštitutom za varovanje zdravja. Predstavitev je tretja iz niza predstavitev, ki jih namerava Agencija RS za okolje organizirati v letu 2013 po Sloveniji. Namen predstavitev je splošni in strokovni javnosti pokazati podatke o stanju in vplivih onesnaženega …

Unija pripravlja ostrejši nadzor nad hrano, a pot je še dolga

19.6.2013|Okolje

Zadnje afere v živilski industriji so Evropsko komisijo še dodatno utrdile v prepričanju, da je treba poostriti nadzor in postaviti jasne standarde za celotno agroživilsko verigo.

281

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani